fredag den 22. august 2014

Endnu en poncho og flere kjoler

Uf....her havde jeg troet der ville komme en herlig sensommer...måske endda en Indian summer....synes jeg havde hørt nogle varsle det....hmmmmmmmm......og så har vi haft brændeovn og masser af stearinlys i gang allerede og slet ikke siddet i haven den sidste tid;-(
Så et det jo godt at endnu en poncho er hoppet af pindene og klar til kulde og kommende årstider!!!!!


Den er så skøn og lige tilpas stor til hyggestunder og køligere tider....(og ja måtte lige skynde mig at låne fotografen inden jeg tog afsted til træning, hi hi)


Og denne poncho giver plads til bevægelse og minder på flere måder mere om en trøje..jeg har strikket den i 1 tråd Supersoft og 1 tråd tynd Alpaca fra Garngaragen, som også sælger opskriften.

Kan du huske mit indlæg om Fiona frakken, som krøb i vask? Efter mange overvejelser er den nu solgt til en sød veninde, som passer den bedre...og den er så flot til hende. Hun er lykkelig for den...og jeg skyndte mig at bestille garn til en ny....for den er virkelig skøn....suk....;-)

Af ny strik er jeg i gang med hele to kjoler af Maries kjole fra Rasmilla, som jeg strikkede som tak til en kollega for en vennetjeneste. En anden kollega så den, og normalt strikker jeg ikke på bestilling, da jeg cirka har en million ting, som jeg gerne vil lave...men hun er blevet mormor til et hold tvillingepiger, som kom til verden på forunderlig vis....og efter hendes søde forespørgsel og totale skamrosning kunne jeg bare ikke sige nej.....så nu strikkes der to stk af Marie...så må alt andet lige vente....og så vil jeg nyde at glæde hende :-)

Rigtig god weekend;-)



søndag den 10. august 2014

Tilbage igen 2

I et tidligere indlæg lovede jeg en fortsættelse af vores skønne tur i det sydvestlige England:

Lands End var en fascinerende oplevelse....en rå og smuk natur og et langt vue over Atlanterhavet....her læste vi om livet i havet...anede ikke der var spækhuggere her og at den 2. største (og ufarlig) haj i verden findes her!!
Herfra kørte vi ad små kringlede veje mod Torquay, en kendt badeby bla. fødeby for krimiforfatteren Agathe Christie og for et tidligere Badehotel Gleneagles, som inspirerede Monty Pythons til Halløj på Badehotellet.
Turen gik gennem smukke og meget kuperede hedelandskaber med masse af får og smukke stendiger.
Torquay ligger på den engelske Riviera og en en charmerende og livlig by. Vi faldt i god snak med lokale, som også lige nød en øl på deres pub, og vi kunne virkelig god li at være her.


  Der er masser af skønne cafeer, butikker, pubs og en stor Marina med plads til hygge...


Og denne lille hyggelige thesalon havde fine hæklede cupcakes og andre ting sammen med alverdens lækkerier:-)

Nær Torquay ligger en stor Nationalpark, Dartmoor....måske du kender historien om Baskervilles Hund? På vores vej videre tog vi en tur herind...havde tjekket kort for ikke at køre for meget på Single roads....veje, som kun har et spor og nogle gange er der et vigespor...andre gange ikke....og der er høje bevoksninger op på begge sider...

Vi spurgte til regler om vigepligt...dem er der ingen af; man tager hensyn og ellers håber man der er plads til passage.....pyyyyh det var lidt spændende nogle gange!!!

Vejret var virkelig med os, så vi kørte langs kysten og nåede Bournemouth, endnu en stor badeby,
hvor vi nød en eftermiddag på stranden...her ville jeg gerne have været længere...og så var det retur til Southampton og aflevere bilen, inden vi næste morgen tog toget til London :-)

Her boede vi lige overfor Kensington Garden, hvor vi hver aften lavede picnic med lidt lækkert mad, indkøbt i de små butikker ved Queensway.


Vi har været i London flere gange, så der var ikke store planer...og dog...jeg ville gerne besøge en Garnbutik, Loop, som lå ude ved Islington...


En hyggelig butik med et stort udvalg


Af skønne garner...



Og lækre bøger!!!! Jeg købte Cherished af Kim Hargreaves, som jeg er så vild med...og der er flere modeller heri, som er på min lange ønskeseddel. Jeg købte ikke garn- kunne ikke beslutte mig, og i stedet nød jeg bare at være der...måske jeg også har liiiidt på lager;-)...


Det blev også et gensyn med vilde og skøre Camden - mest fordi vi bare havde masser af tid;-)

Der blev oset rundt omkring i London, men kun shoppet lidt...og ellers nød vi bare storbystemning og hygge på Starbucks og andre steder inden vi efter 4 dage her atter fløj mod Aalborg. 
Det har været en af vore bedste ferier - og vi vil varmt anbefale den til andre. Har man ikke mod på at køre, er der mange rejsearrangører, som laver noget lignende.. 


Kun en ting var ikke en succes...engelsk mad bliver jeg aldrig vild med....men en lækker omgang Fish and chips og en iskold øl er da ikke så ringe;-)

Håber du også har haft den ferie, du ønskede :-)

tirsdag den 5. august 2014

Det skarpe hjørne

Midt i denne skønne sommer nåede jeg det skarpe hjørne....fyldte nemlig 50 år d. 26.juli....og sikke en dejlig dag. Vi var jo lige landet fra ferie, så lørdag formiddag bød jeg på kaffe for den nærmeste familie og så blev bilen pakket med grill og mad og kursen sat mod Blokhus. Her fandt vi en fin plads og pakkede ud - der var købt lækkerier ind, som skulle tilberedes på stranden...intet var lavet hjemmefra. Synes ofte min fødselsdag går med at lave mad...og det gad jeg bare ikke...og jo min søde mand hjælper med det hele, men bliver alligevel noget der fylder....;-)
Og så nød vi resten af dagen heroppe i det varme danske sommervejr sammen med vores børn og svigersøn. Aftenen blev så tilbragt på den nye Fiskerestaurant i Blokhus, og da vi var hjemme igen sidst på aftenen var det tid til et stille glas rødvin i haven....ahhhhhhh :-)

Og i lørdags holdt jeg stor tøsefest med 36 dejlige veninder, nære kolleger og familie. Her var underholdning og fællessang med et par af vore musiklærere, jeg havde hyret en thaikok til at lave lækker mad og senere spillede vores Boyband - alias min mand og hans musikvenner. Og ellers bare total hygge og herligt selskab..begyndte kl 14 og vi var hjemme kl 2 om natten.........og så blev jeg da ellers bare begavet til den store guldmedalje!!!!!!!

Strik er der næsten ikke blevet til den sidste tid pga varmen og alle forberedelserne til min fødselsdag.. Men lidt er der...her er det min feriestrik - en kjole fra Rasmilla strikket i Rasmillas yndlingsgarn


Den er strikket oppefra og ned med små bomber i 4 forskellige farver - lidt tilfældigt placeret...




Det er en gave til Anne, som spillede til min fødselsdag. Hun har en pige på 1 1/2 år og den er bare så sød...men hold da op der er megen eftermontering af alle de små bomber...........

Jeg er også i gang med at udfordre mig selv med strik med engelske opskrifter. Her er det Acorns af Carol Sunday. Den var svær i starten...underlige ind- og udtagninger, men nu synes jeg der er kommet  rimeligt styr på det og jeg er kommet igennem det svære bærestykke....men godt nok noget der krævede min fulde opmærksomhed..






Og lige nu strikker jeg på Slægtningen.....liiiiille smule kedeligt med de sidste lange omgange i ribkanten forneden......men snart er den færdig......

Og så kalder 3. arbejdsdag på skolen i fagre nye verden.....god dag til dig ;-)